Over

In het Brabantse Schijndel richtte Tijn van Aarle in 1974 Aarlehof op: een tuincomplex waar iedereen – jong en oud – zijn rust kon vinden. Tijn begon met het plaatsen van enkele tuinhuisjes; dit aantal groeide al snel uit naar ca. 50 huisjes. De eerste bewoners toverden hun percelen al snel om tot iets moois.

Vanaf het ontstaan van Aarlehof hebben er altijd veel activiteiten plaatsgevonden. Bij de jaarlijkse viswedstrijd konden bewoners leuke prijzen winnen. Op de open dagen was van alles te doen, variërend van een rommelmarkt, een kinderboerderij en zelfs een paard met koets.

Tijn had de droom om van Aarlehof een zo milieuvriendelijke omgeving als mogelijk te maken. Zo heeft zijn zoon Piet, die in 1992 had complex overnam, een nieuw waterzuiveringssysteem aangelegd om het afvalwater op een natuurlijke manier te zuiveren.

Vandaag de dag staat bij Aarlehof nog steeds alles in het teken van milieubewustheid en leven in harmonie met de natuur. Verouderde woningen worden op een verantwoorde wijze vervangen door grotere en luxere varianten. Inmiddels zijn er sinds 1974 heel wat jaren verstreken, maar de visie van Tijn bepaalt nog steeds de sfeer bij Aarlehof: een tuincomplex waar iedereen – jong en oud – zijn rust kan vinden.

Dit alles maakt van Aarlehof een unieke ervaring.